Н. Младенов: Отстраняването на Тодорова е изключително ненавременно

Н. Младенов: Отстраняването на Тодорова е изключително ненавременно
Отстраняването на съдия Мирослава Тодорова е изключително ненавременно с оглед на предстоящия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка, заяви външният министър Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението на Висшия съдебен съвет за отстраняването на съдия Мирослава Тодорова е изключително ненавременно с оглед на предстоящия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка, заяви външният министър Николай Младенов.

„В последните промени сме заложили най-прозрачните правила за номинации в рамките на ВСС“, увери Николай Младенов, цитиран от БГНЕС, по време на съвместна пресконференция с румънския си колега Андрей Марга.

По думите му вече всички, които са млади, амбициозни и познават европейското право, ще могат да бъдат номинирани от най-ниските до най-високите етажи и да спечелят доверието на своите колеги, за да бъдат избрани в следващия ВСС.

„Последните години България е инвестирала изключително много в процеса на подготовка на кадри за съдебната система и той дава изключително добри резултати“, заяви още Николай Младенов.

#Мирослава Тодорова #ВСС #дисциплинарно уволнение #Съюз на съдиите #Николай Младенов #ЕК #мониторингов доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници