Радев: Бъдещето на България е в науката и иновациите

Радев: Бъдещето на България е в науката и иновациите
A A+ A++ A

Българското държавно ръководство има нужда отинтелигентни и успели хора. Това коментира президентът Румен Радев, който беше домакин на Седмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки. През тази година отборите ни по природни науки са спечелили 95 медала и 2 грамоти. Надарените български деца са спечелили златните, сребърни и бронзови отличия от световни състезания по математика, информатика, физика и астрономия.

Радев посочи, че е наистина добра традиция олимпийските отбори по природни науки да отчитат постиженията си пред държавния глава. "За мен е чест и радост да ви посрещна, да се видя с вас, да ви поздравя. Всяко ваше появяване на арената на природните науки, всяка ваша победа ни изпълва с гордост и надежда", каза президентът.

Тази година също е изключително успешна, посочи той, като напомни, че са завоювани 95 медала и две грамоти. "Давам си ясна сметка какво ви струва всичко това - лишения, упорит труд, всеотдайност. Но вие вече виждате, че това е пътят към успеха. И с всяка задача, решена от вас, с всяка победа, която извоювате, вие утвърждавате себе си. Но вие налагате и бъдещия модел за развитие на нашето общество. А това ви задължава да бъдете по-мъдри и по-отговорни. Убеден съм, че днес, тук, сред вас е новата генерация лидери в науката, иновациите, дигиталното общество, но защо не и в бъдещото ръководство на страната", обърна се държавният глава към олимпийците.

Бъдещето на България е в науката и иновациите, а българското държавно ръководство има нужда от интелигентни, образовани, мислещи хора - хора, които са доказали себе си, талантливи, които знаят как да се борят и да дърпат родината напред, категоричен е президентът.

#Румен Радев #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници