Костов: ВСС изпълни политическа поръчка

Костов: ВСС изпълни политическа поръчка
„Синята коалиция“ не пледира невинност на съдия Мирослава Тодорова“, категорични са от СК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДСБ Иван Костов определи уволнението на съдия Мирослава Тодорова като изпълняване на политическа поръчка от страна на Висшия съдебен съвет (ВСС).

„Вчера за пореден път Висшият съдебен съвет (ВСС) изпълни политическа поръчка и компрометира отново себе си като съдебна власт“, заяви Костов в декларация на „Синята коалиция“ в Народното събрание, предаде БГНЕС.

„С решението си да уволни съдия Мирослава Тодорова, която е и председател на Съюза на съдиите в България, ВСС предизвика остри реакции от съдиите, медиите и обществото, защото прилага двоен стандарт“, допълни Костов.

„ВСС уволнява един съдия за забавени мотиви по дела, прави забележка на друг за 43 сходни нарушения. За един съдия не приема мотива за натовареност, за друг приема мотива в зависимост от публичните им позиции“, е позицията на СК.

„Месеци наред министър Цветан Цветанов води публична война с уволнената съдийка“, продължи Костов и допълни, че „под формата на загриженост за съдебната система министърът се разправя с неудобните за властта магистрати и поставя на ключови места свои приятели“.

„Синята коалиция“ не пледира невинност на съдия Мирослава Тодорова“, категорични са от СК.

„Това не е наша компетентност. Премиерът Борисов набеди ВСС в провокация. Провокаторите са самият премиер и дясната му ръка Цветанов. Техните цели са да прехвърлят своята отговорност за жалкото състояние на съдебната система върху отиващия си и силно компрометиран ВСС, второ, да внушат страх от бъдещи репресии. СК предупреждава, че провокациите на управляващите спрямо независимата съдебна власт ще доразрушат българската съдебна система“, гласи още декларацията.

#министър на вътрешните работи на България #Цветан Цветанов #ВСС #Висшия съдебен съвет #уволнение #председател на Съюза на съдиите #Мирослава Тодорова #Синята коалиция #декларация #председател на ДСБ #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"