ЕК отказа да коментира уволнението на Мирослава Тодорова

ЕК отказа да коментира уволнението на Мирослава Тодорова
Марк Грей каза още, че независимостта на съдебната система е същностен въпрос и ЕК постоянно подчертава неговата важност. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Европейската комисия отказа да се ангажира с позиция за уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова с обяснението, че не се занимава с индивидуални случаи.

„Независимостта на съдиите и по-обширният проблем - за дисциплинарните процедури и за това как те се използват и прилагат, беше сред темите, които разглеждахме по време на експертните мисии в България в последните месеци в рамките на механизма за сътрудничество и проверка“, каза говорителят на ЕК Марк Грей, като подчерта, че не коментира отделния случай, а темата по принцип.

„Очевидно дисциплинарните мерки, ролята на Висшия съдебен съвет и процесът по обжалване пред Върховния административен съд също имат отношение тук“, добави той.

Марк Грей каза още, че независимостта на съдебната система е същностен въпрос и ЕК постоянно подчертава неговата важност.

#Европейската комисия #Марк Грей #говорител на ЕК #Мирослава Тодорова #председател на Съюза на съдиите #съдия #уволнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници