Премиерът на Ливат оттегли оставката си

Премиерът на Ливат оттегли оставката си
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Ливанският премиер Саад Харири официално оттегли оставката си, след като постигна споразумение с противниците си, информира АП.

Сделката е договорена след среща на кабинета.

Харири ръководи първото заседание на правителството, откакто си предложи оставката преди месец - ход, който разтърси политически нестабилната държава.

Ливанското правителство обяви в съобщение, прочетено от Харири, че "кабинетът благодари на лидера си (Харири) за позицията и за оттеглянето на оставката си".

Премиерът допълва, че цялото правителство е решило да не се замесва в конфликтите, споровете, войните и вътрешните дела на "братските арабски държави", за да се запазят икономическите и политически отношения.

На срещата на правителството беше одобрена декларация, с която се призовава всички ливански групи да се дистанцират от регионални конфликти и вътрешните работи на арабските държави.

Харири ръководи коалиционно правителство, в което има министри от ливанската групировка "Хизбула", която подпомага сирийската армия.

Заседанието на правителството се проведе в президентската резиденция в Бейрут в присъствието на държавния глава Мишел Аун.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници