Париж: Европа вече е в обсега на севернокорейските ракети

Париж: Европа вече е в обсега на севернокорейските ракети
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Европа, подобно на САЩ, вече е достъпна за балистичните ракети на Северна Корея, предупреди френският министър на отбраната Флоранс Парли, цитирана от БГНЕС.

„Тестът на третата междуконтинентална балистична ракета в сряда е демонстрация на нарастващата сила на Пхенян", заяви тя пред телевизия БФМ. "Европа, също като САЩ, със сигурност е в обсега на тези ракети", добави министърът.

Първоначалната оценка на Пентагона предполага, че последната ракета на Северна Корея е излетяла на около 1000 километра, преди да падне в морето край Япония. Според Дейвид Райт, съпредседател на Съюза на загрижените учени, извън тестовите маневри, ракетата може да достигне на повече от 13 000 километра.

Френският външен министър Жан-Ив ле Дриан предупреди през септември, че Северна Корея може да има възможността да удари Европа "в рамките на месеци".

Парламентът в Париж вече призова международната общност да "преследва пътя на санкциите" срещу азиатската държава. Според политиците, Франция вярва, че „дипломацията е единственият изход от тази изключително напрегната ситуация".

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници