Съдят македонски министър

Съдят македонски министър
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

36 души, включително бившият македонски министър на вътрешните работи и директор на Бюрото за обществена сигурност Митко Чавков, ще бъдат съдени заради събитията в парламента на 27 април тази година. Причината - подозрения за "терористично застрашаване на конституционния ред и сигурността". Това предаде Македонската прокуратура за организирана престъпност и корупция, цитирана от агенция МИА и Нова телевизия.

Тази сутрин по случая бяха извършени редица арести. Сред задържаните са бившият министър Чавков, депутатите Кръсто Муковски и Жаклина Стефановска, както и актьорът Владо Йовановски. Те са отведени да дадат показания в съда.

Припомняме, че по време на безредиците в сградата на парламента на 27 април, когато за председател на парламента бе избран етническият албанец Талат Джафери, Чавков беше ръководил оперативния щаб на МВР. Според редови полицаи в продължение на два часа Чавков не е давал нареждания за действия на полицията, с което е поставил в опасност живота на нападнати депутати и журналисти.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници