Кога ще започнат делата заради Google Now?

Кога ще започнат делата заради Google Now?
A A+ A++ A

Нямаме предвид делата от страна на Apple заради прилики с тяхната услуга Siri, а оплаквания от потребители, които смятат, че Google Now нарушава правото им на личен живот. Първите сигнали вече са факт, след като потребителите, получили ранен достъп до Android 4.1, са били изненадани от възможностите на технологията, която бързо разбрала къде живеят. Премиерата на Google Now беше на последното събитие Google I/O 2012, където беше представена като част от следващото основно издание на Android. Според Google тя позволява на потребителите да получат точната информация в точното време.

Потребител на Reddit е установил, че след 3 дни използване Google Now е определил къде живее и дори му е предложил указания за прибиране у дома, когато стартирал приложението на работното си място. Междувременно домът му е бил отбелязан и в Google Maps, като маркерът е бил видим и през компютърната версия на Google Maps под формата на нова икона. Друг потребител описва как е започнал да получава непоискани карти с информация (това е начинът на показване на съдържание от Google Now), които са посочвали колко време ще му трябва да се прибере у дома, каква е прогнозата за времето за следващия ден и как се представя любимият му спортен отбор.

Като добавим към това и подобрените възможности за гласово разпознаване, които правят Google Now директен конкурент на Siri, е въпрос на време границите между полезното и плашещото да бъдат преминати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници