Северна Корея плаши Южна с „море от огън“

Северна Корея плаши Южна с „море от огън“
Заплахата дойде в петък, ден след като южнокорейската армия проведе мащабни учения в близост до границата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея заплаши, че ще превърне президентския дворец на Южна Корея в „море от огън“ в отговор на „всяка една провокация“.

Заплахата дойде в петък, ден след като южнокорейската армия проведе мащабни учения в близост до границата, предаде АФП, цитирана от „Фокус“.

С ученията по море, въздух и суша бе отбелязана годишнината от севернокорейското нападение по южнокорейския остров Йонгпьон.

Пхенян защитава бомбардировката от 23 ноември 2010 г. в отговор на артилерийски учения на Южна Корея, при която според Севера снаряд е паднал в негови териториални води.

Севернокорейското върховно военно командване посочва, че Югът не трябва да забравя урока от атаката на Йонгпьон.

Международни анализатори коментират периодични речеви изстъпления на севернокорейския режим, съчетани с военни провокации, като част от стратегията на комунистическата диктатура да се представя за непредсказуема в международен план, което, съчетано с притежанието на няколко атомни бомби от Пхенян би трябвало да защити стабилността на режима от външна намеса.

#Северна Корея #Южна Корея #Сеул #Пхенян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници