Берлускони имал шансове да бъде премиер на Италия

Берлускони имал шансове да бъде премиер на Италия
Ако пък Силвио Берлускони лично влезе в надпреварата за премиерския пост, избирателите ще му дадат дори 30% според социологическите проучвания, пише „Кориере дела Сера“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Силвио Берлускони ще оглави листата на своята партия на парламентарните избори през пролетта на 2013 г. в опит да се върне отново начело на италианското правителство.

„Решението е взето – Берлускони отново ще бъде кандидат за поста премиер“, пише вестник „Кориере дела Сера“, цитиран от БГНЕС.

Изданието не посочва източниците си, базирайки се на социологически изследвания, които са благоприятни за бившия премиер.

Партията на Силвио Берлускони „Народ на свободата“ губи скорост, а назначаването на младото протеже Анджелино Алфано като генерален секретар на партията не намали загубата на популярност.

„Народ на свободата“ без Силвио Берлускони няма да постигне и 10%, а ако Анджелино Алфано бъде кандидат-премиер, Берлускони участва в предизборната кампания като председател на партията и го подкрепи, резултатът ще бъде около 18%“, пише „Кориере дела Сера“.

„Ако пък Силвио Берлускони лично влезе в надпреварата за премиерския пост с Алфано на своя страна и екип от млади ръководители, избирателите ще му дадат дори 30% според социологическите проучвания“, допълва изданието.

Парламентарните избори в Италия трябва да се проведат през април 2013 г., а по това време Силвио Берлускони ще наближи 77 години, които ще отпразнува през септември същата година.

#парламентарни избори #Анджелино Алфано #Силвио Берлускони #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници