Дянков отваря двореца „Кричим“ за граждани

Дянков отваря двореца „Кричим“ за граждани
Дворецът „Кричим" отваря врати за гражданите през есента на 2012 г., обяви министърът на финансите Симеон Дянков. Снимка: plovdivweek.com
A A+ A++ A

Дворецът „Кричим" отваря врати за гражданите през есента на 2012 г., обяви министърът на финансите Симеон Дянков.

На заседанието си в сряда Министерският съвет прехвърли управлението на ловното стопанство и двореца „Кричим“ на Министерството на финансите.

След заседанието на кабинета Дянков обеща ведомството „временно да пази резиденцията, докато има решение за тези резиденции как да се използват по-добре“.

Бюджетът на резиденцията е около 700 000 лв. на година и финансово нещата изглеждат добре, по-скоро въпросът е как да се използва, коментира Симеон Дянков.

„Там са се случвали доста интересни исторически събития, за които малко се знае. Например непосредствено преди убийството на Александър Стамболийски през 1923 г. той е бил предупреден и е решил, че там ще бъде мястото, в което е най-възможно той да успее да се съхрани, и на път за там Стамболийски е бил хванат“, разказа Симеон Дянков.

Той припомни, че в ловното стопанство е ходила и Людмила Живкова.

„Понеже не е можела да стреля, са предупреждавали цялото село: „Събирайте дивеча, но внимавайте вас да не ви гръмне“, допълни финансовият министър.

#Александър Стамболийски #Людмила Живкова #Симеон Дянков #дворец #„Кричим“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници