Използват името на компания за кредити във фишинг атака

Използват името на компания за кредити във фишинг атака
A A+ A++ A

Засечено е масово разпространение на спам-вирусен имейл. Трето лице спекулира с името на известен онлайн кредитор - Credissimo.

Фирмата веднага уведомила МВР и Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни. От Credisiimo заявиха готовността си да сътрудничат на властите.

"Не е извършена хакерска атака към фирма Кредисимо и тяхната база данни, като фирмата не стои зад разпращането на тези съобщенията." Това е становището на службата за Борба с компютърни престъпления след направена незабавна проверка.

Хакерите използват името на фирмата с цел да заблудят получателите. Подвеждащият мейл цели инсталирането на вирус. От компанията предупреждават, че в никакъв случай не трябва да се отваря писмото и прикачените файлове. Те съветват да изтриете съобщението незабавно.

Във фалшивото писмо, представено от името на Credissimo се посочва, че клиентът има просрочени задължения, като се изисква в кратък срок да бъде платена "дължима" сума.

 

Снимка 323360
 

 

 Фалшивите писма са със следното заглавие: Покана за плащане на просрочено задължение/за доброволно изпълнение.

Много хакераски атаки злоупотребяват с имената на на световни лидери, със спечелено потребителско доверие като PayPal, Google, Amazon, Netflix, eBay, Apple. Съвсем скоро в България хакерска атака бе направена със сайта на Националната агенция по приходите. 

#Credissimo #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници