Плевнелиев слуша проблемите на варненци в първата си мобилна приемна

Плевнелиев слуша проблемите на варненци в първата си мобилна приемна
Очаква се в четвъртък президентът Росен Плевнелиев да посети Варна и да разговаря на място с гражданите за проблемите им. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата мобилна приемна на президента Росен Плевнелиев отвори врати на площад „Св Св. Кирил и Метоздий" №1 във Варна.

Според обявеното работно време - вторник от 15:00 ч. до 18:00 ч., сряда от 10:30 ч. до 13:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч. и четвъртък от 10:30 ч. до 13:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч. излиза, че служителите на отдел „Приемна" на президентската институция ще трябва работят по пет часа и половина на ден, или общо около 13 часа за трите дни, толкова колкото се работи на много места в частния сектор за един ден, отбелязва БГНЕС.

Предвижда се президентската администрация да изнесе мобилни приемни в Добрич, Бургас, Созопол.

Очаква се в четвъртък президентът Росен Плевнелиев да посети Варна и да разговаря на място с гражданите за проблемите им.

„Във Варна е първата мобилна приемна, която президентът Росен Плевнелиев организира. Предстоят и други мобилни приемни. Такива са намеренията на президента," заяви Пламена Коцева, началник на отдел „Приемна" към държавния глава.

Първоначалната идея е мобилните приемни да бъдат свързани с посещенията на държавния глава в съответния район. Като информацията предварително ще бъде оповестявана – кога и какви са приемните часове.

„Ние сме служители на приемната и сме юристи. Идеята е ние да проведем предварително срещата с гражданите и вече самият президент ще има такива срещи в последния ден," допълни Пламена Коцева.

В официалната приемна, която е в София, се приемат граждани, вземат се техните данни, изслушват се какви са проблемите им, обясни тя.

„Ако е по-сложен казусът или изисква анализ, тогава гражданите трябва да го напишат писмено с молба. Това се завежда в деловодството и в срок им се отговаря, завежда се в съответната комисия, ако става въпрос за опрощаване на държавни вземания или помилване, например," допълва Пламена Коцева.

Същата ще бъде и процедурата при мобилните приемни, по думите на юристката.

#Варна #президент #държавен глава #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници