Жегата в Пловдив докара до припадък 20 души

Жегата в Пловдив докара до припадък 20 души
Сред припадналите има и няколко младежи на възраст между 14 и 16 години, но при тях тези състояния преминават значително по-бързо, за разлика от възрастните, отбелязват медиците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

20 души колабираха по улици и спирки в Пловдив заради високите темпратури във вторник, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Припадналите заради жегата са предимно възрастни хора, предаде „Фокус".

Въпреки многократните предупреждения да не се излиза на открито по време на високите температури, които в Пловдив достигнаха 37 градуса, хората не се съобразяват с препоръките на медиците.

Сред припадналите има и няколко младежи на възраст между 14 и 16 години, но при тях тези състояния преминават значително по-бързо, за разлика от възрастните, които са с няколко хронични заболявания, отбелязват медиците.

На територията на община Пловдив и съседните общини Марица и Родопи дежурят седем линейки, а за всеки един от останалите 11 филиала на Спешна помощ в областта има на разположение по една линейка.

Изключение правят три от по-големите общини Карлово, Асеновград и Първомай, където на смяна дежурят по две линейки.

В ранния следобед 49-годишна жена почина на тротоара в Благоевград заради високите температури. Лекарите предполагат, че причината за внезапната смърт е инсулт.

#Пловдив #жега #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници