Постоянен арест за убиеца на 22-годишния Николай Йорданов

Постоянен арест за убиеца на 22-годишния Николай Йорданов
Адриан Ангелов е направил пълни самопризнания, но не е посочил мотив за жесткото престъпление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски апелативен съд остави окончателно в ареста Адриан Ангелов, обвинен за убийството на 22-годишния Николай Йорданов от София.

Защитата на 30-годишния Адриан Ангелов обжалва решението на предходната инстанция да му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража", като отбеляза, че обвиняемият е съдействал на разследващите, не е осъждан и има постоянен адрес.

Апелативният съд обаче сметна, че доказателствата срещу него на този етап са достатъчни, за да остане в ареста, предаде БГНЕС.

Според съда убийството на Николай Йорданов е извършено с особена жестокост и има опасност Адриан Ангелов да извърши друго престъпление ако излезе на свобода.

Извършителят е участвал в следствен експеримент, при който е показал къде се намират ключовете от микробуса, с който Николай Йорданов е доставял стоки.

В квартирата на обвиняемия пък е открита кръв, която според направената експертиза принадлежи на Николай Йорданов, а след убийството Адриан Ангелов е видян да продава пити кашкавал, които са се намирали в микробуса на жертвата.

22-годишният Николай изчезна на 14 юни. Последно той е бил забелязан в района на столичния жк "Овча купел", докато шофирал служебния хладилен микробус.

При изчезването му в колата имало около 2000 лв. служебни пари. 8 дни по-късно бусът бе открит в района на Централна гара, паркиран близо до стария паркинг на автобусите.

В неделя, 1 юли, вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че тялото на младежа е било открито край Враца - разчленено и горено, а убиецът е задържан.

#Софийски апелативен съд #Николай Йорданов #Адриан Ангелов #убийство #кашкавал #Мизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници