СГС реши, че Йоско може да излезе предсрочно в затвора

СГС реши, че Йоско може да излезе предсрочно в затвора
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Известният в сливенския ъндърграунд герой Йосиф Йосифов-Йоско да бъде пуснат предсрочно условно от затвора 4 месеца и 7 дни, преди да е излежал 6-годишната си присъда за убийство на 2-ма души на пътя. Това реши Софийският градски съд, съобщава ''24 часа''.

Съдия Александра Йорданова прецени, че Йоско се е поправил зад решетките и че е изтърпял не по-малко от 1/2 от наказанието му. Той бе осъден за катастрофа през 2011 г. в столичния кв. "Бояна", когато с висока скорост и с 2,6 промила алкохол се заби с бронирания си джип в друга кола. 2-ма души загинаха, а други двама бяха ранени.

Съдът цитира становище на затворническата администрация в Казичене, в което се твърди, че Йоско е участвал в спектакли, не е употребявал алкохол и имал "позитивни нагласи как да води живота си според закона". Минус за Йоско е и 3-годишният му престой в болница, отчете съдът. Решението на градския съд не е окончателно, дали Йоско ще излезе от затвора ще реши Апелативният съд в София. Прокуратурата вече протестира предсрочното освобождаване на Йоско.

Според прокуратурата съдът не е отчел, че целите на наказанието все още не са постигнати в пълен обем, а Йоско не е изпълнявал програмата за придобиване на междуличностни умения, толериране на различните и намаляване на агресията.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници