Меркел прогнозира по-слаб икономически растеж през 2012 г.

Меркел прогнозира по-слаб икономически растеж през 2012 г.
След срещата си с индонезийския президент Сусило Бамбанг Юдхойоно Ангела Меркел заяви, че Германия все още се бори с последиците от 2008 г. и 2009 г., но си е взела поуки. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Канцлерът Ангела Меркел прогнозира по-нисък растеж за икономиката на Германия през 2012 г. заради по-слабия износ към европейските пазари.

Въпреки проблемите най-силната икономика в Европа ще успее да се разшири и няма да изпадне в рецесия, съобщи германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от АФП и БГНЕС.

„През тази година ще продължим да растем, макар че ще бъде с по-слаби темпове. Това ще се дължи на факта, че износът към европейските пазари е не до такава степен силен, колкото бе в миналото“, отбеляза канцлерката в Джакарта, Индонезия.

След срещата си с индонезийския президент Сусило Бамбанг Юдхойоно Ангела Меркел заяви, че Германия все още се бори с последиците от 2008 г. и 2009 г., но си е взела поуки.

„Германия премина през икономически спад от 5% през 2009 г., който бе резултат от кризата в банката „Лемън Брадърс“. Това бе най-жестокият срив в 60-годишната история на Федералната република“, допълни тя и обясни, че затова Германия все още не е оставила кризата от 2008–2009 г. зад гърба си.

#„Лемън Брадърс“ #икономика #криза #Индонезия #Германия #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници