Борисов: Периодът за вот на недоверие е подбран неслучайно

Борисов: Периодът за вот на недоверие е подбран неслучайно
A A+ A++ A

„Периодът явно е подбран неслучайно”. Така премиерът Бойко Борисов коментира, че факта, че през следващата седмица започват консултациите за първия вот на недоверие срещу кабинета, цитира NOVA. 

„Вотът на недоверие е право на всяка една опозиция, но защо избират такъв момент? Ако сме национално отговорни, би трябвало да не го правят сега. Вот на недоверие се прави, за да мине, а не да правиш само парадиране, че правиш вот на недоверие. Ако допуснем, че целта им е да мине, това означава да се озовем без парламент по време на председателството на ЕС”, заяви Борисов и добави:

„В България имаме 2 хубави поговорки: „Крадецът казва „Дръжте крадеца” и  „В ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи”. Ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу и 6 месеца, докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някого му дойдат на акъла”.

„Ние мислим да предложим да отпадне давността за приватизация и да се върнем в целия криминален преход на приватизация”, каза още той. „Може би давността за приватизация трябва да върви заедно с този вот на недоверие, защото над 30 милиарда са открадни по време на приватизацията в България и няма наказани”, коментира премиерът.

#Бойко Борисов #вот на недоверие #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »