Каталунски ексминистър плати 50 000 евро, за да бъде пуснат от затвора

Каталунски ексминистър плати 50 000 евро, за да бъде пуснат от затвора
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Каталунският бивш министър Санти Вила плати гаранция от 50 000 евро и съдия нареди той да бъде освободен от затвор край Мадрид, съобщи източник от Националния съд, цитиран от Асошиейтед прес

Вила, който прекара изминалата нощ в затвора, е единственият член на сваленото каталунско правителство, получил вчера право на освобождаване под гаранция.

На останалите осем бивши регионални министри, задържани по силата на разследване за опит на регионалните власти да предизвикат отцепване на автономната област от Испания, това право беше отказано.


Вила, който в каталунското правителство отговаряше за бизнеса, подаде оставка в знак на протест ден преди на 27 октомври каталунският парламент да гласува в подкрепа на обявяването на независимост.

Съдия Кармен Ламела нареди паспортът му да бъде конфискуван и той ще трябва да се явява в съда на всеки две седмици. Бившият каталунски министър продължава да е разследван за бунт, противодържавна дейност и злоупотреба със средства наред с останалите си колеги от уволнения регионален кабинет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници