Повече пари за читалищата догодина

Повече пари за читалищата догодина
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Парите, които властта отпуска за читалищата за догодина, са увеличени. Това потвърди председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. "Винаги съм благодарил на държавата за помощта й. За следващата година средствата за читалищата са увеличени", заяви той.

„Държавата не се меси в работата на читалищата. Мога да го кажа абсолютно категорично. Активно подпомага оцеляването на читалищата“, заяви той. „В момента читалищата изпълняват основни държавни задачи. След като сме членове на ООН имаме задължението като държава да осигурим книга дори в най-малкото селце, където е останал един човек. Дори той има право на достъп до книгата. Без читалищата това няма как да се случи“, обясни Николай Дойнов, цитиран от Фокус. „Независимо от всичко читалищата, които създадоха и отгледаха през вековете своите библиотеки, и сега продължават да поддържат своята библиотечна дейност. Тези библиотеки са на читалищата и спор няма“, коментира председателят на Съюза на читалищата.

„Тези библиотеки съдържат най-ценното, което е издавано през годините. Книгите са пример. Остава да научим хората да се връщат обратно по пътя към библиотеката, защото това е мястото, където могат да осъзнаят своята духовна същност“, каза още Николай Дойнов.

#читалища #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници