Южна Корея няма да признае КНДР за ядрена държава

Южна Корея няма да признае КНДР за ядрена държава
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Южна Корея никога няма да признае КНДР за ядрена държава. Сеул също никога няма да се стреми да се сдобие с ядрени оръжия.

Това заяви южнокорейският президент Мун Дже-ин, докато в същото време Китай обеща да работи за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров след разрешаването на разногласията с Южна Корея за противоракетния щит на САЩ, информира Ройтерс.Вчера стана ясно, че Китай и Южна Корея са разрешили дипломатическия спор във връзка с разположения от САЩ противоракетен щит на Корейския полуостров.

Пред парламента Мун каза, че не може да има военни действия на Корейския полуостров без съгласието на Южна Корея, допълвайки, че правителство ще се стреми към мир на полуострова."Според съвместната декларация за ядрено разоръжаване на Северна Корея и Южна Корея ние не можем да толерираме или да признаем КНДР като ядрена държава. Ние също няма да създаваме ядрени оръжия или да притежаваме", увери той.Китайското външно министерство обяви, че Пекин и Сеул ще продължат да използват дипломатически средства за разрешаване на проблемите на Корейския полуостров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници