ГЕРБ и БСП в сблъсък за фалшиви новини и интриги

ГЕРБ и БСП в сблъсък за фалшиви новини и интриги
A A+ A++ A

Правителството със своята работа дава много възможности за вот на недоверие, а БСП ще обсъди тактика за подготвяне и внасянето му, коментира пред НоваТВ зам.-предсеателя на ПГ на БСП Жельо Бойчев. "Ще имаме и разговори с останалите партньори за евентуална подкрепа. Един вот трябва да бъде много сериозно аргументиран", допълни той., цитиран от news.bg 

"ГЕРБ ги е страх от това, че БСП по много категоричен начин се заяви като алтернатива". Каза Бойчев и заяви, че левицата не лъже и изнася факти. ГЕРБ заявиха, че червените произвеждат фалшиви новини и го обвиняват в популизъм, клюкарство и лъжи.

"Това е най-сериозният инструмент, който парламентът дава на една опозиция, така че ще имаме и разговори с останали партньори, за да видим дали можем да потърсим подкрепа в рамките на това Народно събрание. Ще прецентим и точното време, тъй като един вот на недоверие трябва да бъде много сериозно аргументиран и като мотиви за искане и като дебат в зала", коментира Бойчев.

"В тази ситуация, в която се намираме и с това, поведение, което имат БСП - смятате ли, че те могат да бъдат национално отговорна партия", коментира пред БТВ Цветан Цветанов. Допъли, че с премиера Борисов са стигнали до извода, че ГЕРБ трябва да излезе с политическо решение на конгрес на партията на 26 ноември и категорично да заявят, че с БСП никога няма да правят коалиция.

Цветанов продължи с атаките срещу БСП, започнали от пресконференцията на ГЕРБ вчера. Според него левицата е провела конгрес не заради търсенето на управленска алтернатива, а за да се изчисти от вътрешната си опозиция. "БСП е дива опозиция. Видяхте ли някъде нещо разумно, нещо, което да бъде алтернатива", попита той и заяви, че социалистите са се отдали на клюкарство и неистини.

Цветанов коментира и тезата за коалиция с БСП: "Ние никога не сме разглеждали тази тема в нашата партия. Ако те са я разглеждали като възможност да се домогнат до властта с някакъв такъв пирует - ние не го правим", заяви Цветанов.

Финансовият министър Владислав Горанов коментира пред Нова ТВ, че "вероятно те (б.р. БСП) са специалисти по темата с корупцията и затова им е интересна. Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите".

По думите му, имало доказателства за това. Винаги може да се търси кусур на управлението и това била ролята на опозицията. "Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове", допълни Горанов.

Горанов не отрича, че държавата има проблем с корупцията и има какво да се направи в тази посока, но "сигурно обаче е едно - България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище", добави той.

Имало е доста опити опозицията да бъде контролирана, Борисов и Цветанов вече няма да имат възможност да контролират опозицията, затова няма как да ни харесат, коментира пред БТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

На българския гражданин му е писнало от корупционните схеми на ГЕРБ,страната е разделена на феодални владения, обясни вота на недоверие Кирил Добрев и посъветва управляващите да не се занимават с вътрешнопартийните проблеми на БСП. Днес се разминаваме с ГЕРБ, след 3 г. може да се съберем, коментира Добрев по повод твърдения за съвместно управление между двете партии.Вотът ще бъде тест за парламентарните групи, за патриотите, Марешки и ДПС.

"Не става въпрос за раздразнение, България трябва да се представя като стабилна държава, но ако тя излъчва грозни сигнали, ако е пълно с фалшиви новини, с помия, медиен пиар - уронваме престижа на държавата си", заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова пред БНТ. "Трябва да търсим пресечните точки, да търсим разделението е най-лесно. Нека работим заедно", коментира тя.

"Дотук не е постигнато темата за Първото българско председателство да бъде аполитична. Аз изпратих писма до всичките председатели на парламентарните групи - за предварителни работни срещи преди големия дебат в пленарна зала, да видим какво още бихме могли да направим благодарение на техните предложения. Да сме отчели всички гледни точки до 20 декември. Това е нашата цел", обясни Павлова.

"Когато имаме отчетен напредък в определени области, трябва да излъчваме съвсем други сигнали. Корупцията е лесна дъвка, трудно доказуема - тя е свързана с негативни послания, със съмнения в България. Да правим цирк от това, петни репутацията ни. Не трябва да се прави политически пиар - ако има, да се подаде сигнал за корупция, а не скандали", коментира тя скандала с БСП и техните обвинения.

"Трябва да се поучим от грешките, да не приемем един Франкенщайн, само за да се харесаме на някого отвън. Отворени сме и сме готови за дискусии и дебат", допълни Павлова.

#вот на недоверие #БСП #Жельо Бойчев #ГЕРБ #фалшиви новини #популизъм #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници