Серия земетресения са регистрирани в Босна и Херцеговина

Серия земетресения са регистрирани в Босна и Херцеговина
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Серия земетресения са регистрирани тази нощ на територията на Босна и Херцеговина, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, предаде БНТ.

Първият трус, регистриран 45 минути след полунощ (местно време), е бил с магнитуд от 4,2 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е бил на 67 км западно от столицата Сараево, с дълбочина от два километра под земната кора.

Пет минути по-късно е последвал втори трус, този път със сила от 4,7 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е бил на 69 км западно от столицата Сараево, с дълбочина от два километра под земната кора.Няма приведени данни за пострадали или материални щети.

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на фициално посещение в Босна и Херцеговина. Това е първото посещение в страната на ръководител на българското правителство.

В Сараево Борисов ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници