Бивши депутати задават неудобни въпроси на Фандъкова

Бивши депутати задават неудобни въпроси на Фандъкова
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Поредица от критични въпроси по адрес на Йорданка Фандъкова отправиха бившите депутати Антони Тренчев и Настимир Ананиев, които участваха в основаването на ново гражданско дружество на име "Сега". Те поискаха разяснения от Фандъкова по управлението на Столична община - от гледна точка, че тя е човекът, който "дърпа конците". 1. Какво се случва в Столичния инспекторат, който е под директно подчинение на кмета Фандъкова? Защо няма никакви регистри на актовете, които Инспекторатът издава? На кои фирми ги издава и на какво основание, има ли отменени актове и какви са причините за отмяната?

2. Защо няма регистър с гласуването на общинските съветници, с разбивка по гласуванията на всеки един съветник, по всяка една точка от дневния ред, както е в Народното събрание? 3. Защо общественото обсъждане и решение как да се извърши ремонтът на булевард "Дондуков" се прави едва през 2017 г., а обществената поръчка с техническо задание е проведена и спечелена през 2014/5 г.? 4. Защо цари пълно информационно затъмнение относно Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и по-конкретно приходите и разходи на търговското дружество, чийто принципал е СОС?

5. Защо общината е поискала огромната сума от 5 млн. лв. за обучение и подпомагане на структурите на общината в областта на управление на отпадъците, като хората от тази дирекция, които вече са назначени, би трябвало да са наети с нужните квалификации?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници