Охранители пребиха момче от социален дом в София

Охранители пребиха момче от социален дом в София
Фандъкова се е запознала със ситуацията на място, като е поискала да се прегледат записите от видеонаблюдението, както и да се подготви подробен доклад за причините, довели до инцидента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Конфликт между дежурния охранител в столичният дом за деца, лишени от родителски грижи "Асен Златаров" и 17-годишен младеж, настанен в дома, е възникнал в събота в късния следобед.

Според предварителната информация младежът и охранителят са се спречкали и охранителят от "АСО Пирели" е повикал помощ чрез паник-бутон, съобщиха от Столичната община, цитирани от БТА.

При пристигането на мобилния екип е употребена сила и помощни средства към възпитаника на дома, за да се разтърват двете страни. Момчето е било закарано в "Пирогов", където след преглед е освободено още в събота вечерта.

Установено е, че охранителят в дома е бил на работа, употребил алкохол.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала със ситуацията на място и е поискала санкции и освобождаване на длъжностите лица от охранителната фирма, участвали в инцидента.

Фандъкова се е запознала със ситуацията на място, като е поискала да се прегледат записите от видеонаблюдението, както и да се подготви подробен доклад за причините, довели до инцидента.

По случая работи и Второ РУП, където непосредствено след инцидента е подаден сигнал от възпитател в дома.

#Дом за деца #социален дом #бой #охранител #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници