99 жертви взеха наводнения в Русия

99 жертви взеха наводнения в Русия
Някои хора са починали от токови удари, а други са били отнесени от мощни потоци вода в морето и са се удавили. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Броят на загиналите при наводненията, вследствие на прелялата река Кубан в руския Краснодарски край, е достигнал 99 души, съобщи представител на оперативния щаб на руското върешно министерство.

„По данни към 17:30 ч. московско време загинали са 99 души. Най-много жертви има в Кримския район – 88 души. Девет души са станали жертва на стихията в руския черноморски курорт Геленджик и двама в Новорисийск”, заяви източникът за Интерфакс, цитиран от агенция „Фокус”.

Според говорителя на местното управление на МВР Игор Желябин най-много жертви има в района на град Кримск, където през нощта нивото на водата се е повишило със 7 метра, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Дарик.

Районът е предимно селски, с едноетажни постройки, като високата вода изцяло е заляла жилищните сгради, когато повечето хора са спели.

Водата вече е спаднала и служители на полицията помагат на оцелели хора да слязат от покривите и дърветата.

Някои хора са починали от токови удари, а други са били отнесени от мощни потоци вода в морето и са се удавили.

По данни на полицията от 14:00 ч. московско време медицинска помощ са потърсили шестима души, трима от които са настанени в болница.

Наводненията са оставили под вода около 5000 жилищни сгради.

За зоната на бедствието е отлетял първият заместник-министър на вътрешните работи на Русия Александър Горовой.

По разпореждане на премиера Дмитрий Медведев за Краснодарския край ще заминат и министърът на регионалното развитие Олег Говорун и министърът на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидиране на последствията от стихийните бедствия Владимир Пучков, допълва БТА.

От президентската пресслужба в Москва съобщиха, че президентът Владимир Путин получава в реално време информация за положението в Краснодарския край.

Метеоролозите предупреждават, че до края на деня в Краснодарския край ще има отново силни дъждове, градушка и бури с ветрове със скорост до 20 метра в секунда.

#Краснодарски край #наводнения #порои #Кримския район #Геленджик #МВР #Кримск #Русия #Дмитрий Медведев #премиер #Владимир Пучков #Москва #Владимир Путин #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници