И Волен Сидеров иска извинение за ритника срещу камериерка

И Волен Сидеров иска извинение за ритника срещу камериерка
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Лидерът на АТАКА и председател на парламентарната група на ,,Обединени патриоти” Волен Сидеров отправи официално искане за извинение към генералния почетен консул на Швеция Зоя Паунова, пише ДАРИК. 

 Реакцията на Сидеров бе провокирана след като съдът в Несебър освободи от наказателна отговорност и наложи административна глоба от 4 500 лева на 53-годишния шведски поданик Ралф Сунберг, който през юни изрита в главата камериерката Диана Петкова във фоайето на хотел в Слънчев бряг.

Публикуваме дословно позицията на депутата по казуса:

,,Уважаема г-жо Зоя Пауноава, по повод скандалния случай с шведския гражданин Ралф Сундберг, който брутално ритна българската камериерка Диана Петкова в курортен комплекс ,,Слънчев бряг”, имам следните въпроси:

Какво е вашето мнение относно постъпката на Сундберг и наложената му присъда-4500 лева глоба?
При освобождаването си лицето не е платило наложената от съда глоба. Как може да се гарантира, че Ралф Сундберг ще изпълни съдебното решение и в последствие ще бъде на разположение на българската правосъдна система, когато му бъде определена сумата за обезщетение по гражданския иск на пострадалата Диана Петкова? Какви мерки ще предприемете, за да гарантирате, че Сундберг ще изпълни съдебното наказание? 

След широкия обществен отзвук от решението на съда и хилядите възмутени български граждани, които изразяват несъгласието си с действията на Ралф Сундберг и наложената му глоба,ще поднесете ли официално извинение от страна на шведската държава на пострадалата Диана Петкова?”

Ден по-рано в темата „Сунберг“ остро влезе лидерът на БСПКорнелия Нинова. „След като прочетох новината, че шведът, ритнал камериерката, е осъден на 4500 лв. глоба и си е заминал, обявявам, че няма да се съобразявам с правила. Аз съм българка и искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв.“. Коментарът й предизвика.

Чрез отворено писмо Съюзът на съдиите в България /ССБ/ поиска от Нинова да се извини на съдията по делото срещу Сунберг.

#Атака #Волен Сидеров #"Обединени патриоти" #Швеция #Зоя Паунова #Ралф Сундберг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите