Белият дом разследва употребата на лични имейли от висши служители

Белият дом разследва употребата на лични имейли от висши служители
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Белият дом започна вътрешно разследване за случаи на използване от висши правителствени служители на личната им електронна поща за служебни цели, съобщи в. "Политико", предаде ДАРИК.

Позовавайки се на четирима неназовани правителствени източници, "Политико" посочва, че разследването е започнало тази седмица, след като в медиите се появи информация, че зетят и съветник на президента Доналд Тръмп, Джаред Къшнър, и други високопоставени служители в Белия дом са използвали личните си имейли за служебни цели. В понеделник комисия към Камарата на представителите поиска от Белия дом информация във връзка с твърденията.

Според медийна информация шестима приближени на Тръмп са използвали личните си имейли за служебни нужди, включително Къшнър и дъщерята на президента Иванка Тръмп, които според "Политико" ще бъдат в центъра на разследването. Списъкът включва също бившия началник на президентската канцелария Райнс Прибъс, бившия главен стратег на правителството Стивън Банън, един от ключовите съветници на Тръмп - Стивън Милър - и директора на Националния икономически съвет Гари Кон.

Според "Политико" Къшнър в течение на седем месеца след встъпването в длъжност на Тръмп е използвал личната си поща, като е изпратил или получил над 100 електронни писма, свързани с работата му. Прибъс и Банън от време на време също използвали личната си поща за служебни цели. Милър и Кон са направили това няколко пъти, а Иванка Тръмп допускала тази практика и преди, и след като станала сътрудник в правителството. 

В предизборната кампания Тръмп остро критикуваше съперничката си Хилари Клинтън, че докато била държавен секретар, използвала личната си електронна поща за служебна кореспонденция.

#Белият дом #вътрешно разследване #"Политико" #Доналд Тръмп #информация #Джаред Къшнър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници