Интерпол прие за свой член Държавата Палестина

Интерпол прие за свой член Държавата Палестина
A A+ A++ A

Интерпол прие за свой член Държавата Палестина при гласуване на генералната си асамблея в Пекин, предадоха световните агенции.

"Държавата Палестина и Соломоновите острови вече са държави членки на Интерпол", обяви в Туитър международната полицейска организация. 

За момента няма коментар по решението от страна на израелското външно министерство, което по-рано заяви, че израелските усилия за отлагане на гласуването за следващата година са се провалили.

Аргументите на Израел са, че Палестина не е държава и не отговоря на изискванията за членство в Интерпол. Съгласно временните израелско-палестински мирни споразумения, палестинската автономна власт разполага с ограничено самоуправление в окупираните територии - Западния бряг на река Йордан и ивицата Газа.

"Тази победа стана възможна поради принципната позиция на мнозинството членове на Интерпол", отбеляза в изявление палестинският външен министър Рияд ал Малки.

"По този радостен повод Държавата Палестина отново заявява ангажимента си да изпълнява задълженията си и да съдейства в борбата с престъпността и за утвърждаване на върховенството на закона", допълни Малки.

#Интерпол #асамблея #Пекин #Соломоновите острови

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници