Пожар избухна в украински военни складове

Пожар избухна в украински военни складове
източник: pinterest.com
A A+ A++ A

Пожар пламна в складове за боеприпаси в поделение край град Калиновка. Помещенията се намират в украинската Виницка област на 270 км западно от Киев. 

Огънят е предизвикан от външен фактор. Това сочи предварителната версия на разследващите, заяви премиерът на Украйна Володимир Гройсман, цитиран от Интерфакс.

"Засега предварително смятаме, специалистите смятат, че това не е самозапалване, тоест е имало външна причина", цитира NOVA. 

Според бившия шеф на украинското външно разузнаване Микола Маломуж обаче в армията на страната "просто липсва модел за гарантиране на сигурността на складовете".

Късно вечерта във вторник след пожар в поделение, разположено в Калиновски район от Винницка област, започнаха експлозии в местните складове, където се пазят 188 000 тона боеприпаси и различни оръжия. С огъня се борят над 1200 пожарникари. Евакуирани са повече от 30 000 души. 

Засега няма данни за пострадали. В Калиновка патрулират 239 полицаи; няма и потвърдени сведения за мародерски прояви, съобщи ТАСС.

Според местни жители, говорили пред телевизия "112 Украйна", има "много разрушени къщи" и човешки жертви, но спасителите съобщиха само за една пострадала жена, настанена вече в болница, добавя агенцията.

#пожар #складове #боеприпаси #Киев #Украйна #Володимир Гройсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници