Пожар изпепели за втори път дома на сляп човек

Пожар изпепели за втори път дома на сляп човек
A A+ A++ A

Пожар унищожи за втори път жилището на 64-годишния Атанас Кисьов от чепеларското село Проглед. Човекът, който страда от слепота, остана без дом за пореден път и в момента е настанен да живее в местното читалище.
 
Последният инцидент става вчера около 13.30 ч., след като запалил печката си на твърдо гориво, коминът се подпалил, а от там пламнал покрива и за броени минути огнените езици обхванали и цялата къща. Пожарната е реагирала много бързо, валяло е и дъжд, но това не помогнало.
 
За радост мъжът е бил спасен. „Изгоря всичко, освен къщата и цялото му имущество. В момента сме го настанили в една от стаите в местното читалище, където има диван. Събираме му дрехи и храна. Опитваме се в момента да му оправим документите за настаняване в старчески дом“, коментира кметът на Проглед Марио Кутенов.
 
Това не е първото огнено бедствие, което застига 64-годишният мъж, който получава инвалидна пенсия, заради слепотата си. От години има проблеми с очите си, като очилата му са с над 20 диоптъра и вижда само сенки.  През 2002 г. пожар унищожава собственото му жилище, след което негови роднини му предоставили тяхната къща да живее там. Човекът си направил ремонт, сменил дограмата, но и този дом изгоря при пожар.

#пожар #Атанас Кисьов #слепота #читалище #старчески дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници