Арсенал с обрат над Кьолн в нощта на лудите "козли"

Арсенал с обрат над Кьолн в нощта на лудите "козли"
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Арсенал направи пълен обрат и надви Кьолн с 3:1 на "Емирейтс" в първи мач за отбора от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят обаче ще се запомни с огромните безредици, които предизвикаха привържениците на гостите от Германия. "Артилеристите" бяха осигурили само 3 хиляди билета за пътуващите фенове, но те бяха дошли в Лондон с армия от 20 хиляди души. Всички щурмуваха стадиона и пробиха охраната, за да влязат на трибуните преди мача, поради което той бе отложен с час - вместо в 22:05 започна в 23:05 часа.

В крайна сметка полицаите се справиха с напечената ситуация и след като отцепиха съоръжението, успяха да извадят отвън феновете без билети.

Те отпразнуваха завръщането на своя тим в Европа за пръв път от 25 години насам с гръмогласно изпълнение на химна на тима, палене на факли и мятане на бутилки по "Оксфорд стрийт".

Иначе по време на двубоя охраната бе засилена и пред гостуващите фенове пазеха полицаи с кучета. Все пак, всичко мина перфектно за домакините и нямаше сериозни поражения.

Арсенал изостана още в 9-ата минута след гол за гостите на Джон Кордоба. Чак през второто полувреме "артилеристите" пробиха дефанзивния вал на "козлите" с красиво попадение на Сеад Колашинац. Санчес изригна със страхотен гол в 67-ата минута, за да оформи обрата, а точка на спора сложи Ектор Белерин в 82-ата. В другия мач от групата Цървена звезда и БАТЕ Борисов направиха равенство 1:1 в Белград.

Ето всички резултати от двубоите в Лига Европа от 22:05 часа:

Група "G":

Стяуа - Виктория (Пилзен) 3:0

Апоел (Беер Шева) - Лугано 2:1

Група "Н":

Цървена звезда - БАТЕ Борисов 1:1

Арсенал - Кьолн 3:1

Група "I":

Марсилия - Коняспор 1:0

Витория Гимараеш - Залцбург 1:1

Група "J":

Херта - Атлетик (Билбао) 0:0

Зоря (Луганск) - Йостерсундс 0:2

Група "К":

Витес - Лацио 2:3

Зулте Варегем - Ница 1:5

Група "L":

Вардар (Скопие) - Зенит 0:5

Реал (Сосиедад) - Розенборг 4:0

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници