Още не се знае къде са задигнатите от Енев 1.5 млн. лв.

Още не се знае къде са задигнатите от Енев 1.5 млн. лв.
Снимка: МВР
A A+ A++ A

Полицията и прокуратурата продължават разследването на кражбата от 22 юни на 1.5 млн. лева от инкасов автомобил, след като охранителят Георги Енев се предаде в четвъртък в Окръжната прокуратура в Пловдив.

33-годишният мъж е задържан за 72 часа в следствения арест. Пловдивската прокуратура още в четвъртък е повдигнала обвинения на Енев в негово присъствие, съобщи заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов, цитиран от Дарик.

Герги Енев беше обявен за общонационално издирване, а след това му беше издадена и европейска заповед за арест.

От прокуратурата не изключват възможността още днес да се разгледа мярката за неотклонение на охранителя.

При първоначалните разпити Енев не е казал къде е бил през двете седмици, когато властите го издирваха. Близки до разследването съобщиха, че беглецът милионер не е напускал страната.

Когато се е предал, той е носил раница, но вътре не са били открити парите от обира. Вече му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, което представлява тежък случай, отбелязва БНТ.

Очаква се Енев да бъде обвинен и за това, че е избягал и се е укрил. В един бъдещ процес това, че се е предал може да облекчи присъдата му, но укриването от властите ще се счита за утежняващо обстоятелство, съобщиха от прокуратурата.

Парите, които се смята, че Георги е прибрал, са били на различни фирми и банки от Пловдив. Усилията на разследващите сега са насочени към откриването на крупната сума.

Георги Енев изчезна след обира на 22 юни и беше обявен за издирване. Полицията започна мащабно разследване.

Според разпространената информация двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет“ на ул. „Петрова нива“ в Пловдив. Охранителят се преоблякъл на място и веднага избягал с колата си.

Има данни, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си, стана ясно още от информацията на полицията.

Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер.

След това изчезнал в пресечките на бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

#Георги Енев #Пловдив #прокуратура #инкасов автомобил #Галин Гаврилов #окръжен прокурор #полиция #Кючук Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници