Ураганът "Ирма" наближава Флорида

Ураганът "Ирма" наближава Флорида
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Ураганът "Ирма" наближава американския щат Флорида. Властите призоваха близо 7 милиона души да се евакуират. Очаква се "Ирма" да достигне брега на Кийт Уест около обяд българско време. Максималната скорост на ветровете на бурята е 195 км/ч.

Американският президент Доналд Тръмп призова всички "да се махнат от пътя на урагана" и да не се тревожат за имуществото си. "Безопасността трябва да е на първо място", подчерта той. Българското посолство в САЩ също призова всички наши сънародници да напуснат Флорида и да следват указанията на местните власти. 

В един окръг и шест града във Флорида е въведен полицейски час заради приближаването на урагана. Окръгът е Броуърд, а градовете са Коръл Спрингс, Форт Лодърдейл, Диърфилд Бийч, Хилсбъро Бийч, Маями Бийч и Маями, съобщава БТА. 

Над 170 000 жилища и стопански обекти във Флорида са останали без електричество в резултат на приближаването на урагана "Ирма". Щатският електроенергиен оператор съобщи, че очаква милиони да останат без електричество, а на някои места прекъсването на електроснабдяването ще е продължително.

Над половината от бензиностанциите в Южна Флорида останаха без гориво. Причината е увеличението в продажбите на бензин и дизел, нужни за евакуацията на около една трета от населението на щата. 

Над 75 000 души са настанени в убежища зараду урагана. Властите във Флорида заявиха, че са разкрити над 400 настанителни центрове, предимно в училища, църкви и общински сгради. 

По данни на Националния център по ураганите в САЩ ураганът "Ирма" е отслабнал до трета степен. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници