Румен Радев: 9-и септември е повод единствено за помирение

Румен Радев: 9-и септември е повод единствено за помирение
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев избра да коментира днешната дата в социалните мрежи. В профила си във Facebok държавният глава написа: 

Продължавам да вярвам в това, което написах преди година по повод днешната дата: "В обществото ни 9-ти септември винаги е бил разделителна линия. Страните имат своите необорими мотиви. Хората, върху които тази дата е дала отражение, имат своята памет за нея. Какво е 9-ти септември - дата на революция или преврат? За мен е нито едно от двете. Тя е повод единствено за помирение. Повод да проявим мъдрост и най-сетне да направим крачката към едно съзидателно помирение с миналото. Дължим го на себе си...“

Поклон пред всички невинни жертви преди и след 9-ти септември, пред всички загинали с мисъл за България". 

На днешния ден през 1944 година "Отечественият фронт" овладява властта и в България се установяват 45 години социалистическа и тоталитарна власт. Днес в памет на жертвите й съюзи на репресираните организираха протестен митинг срещу комунистическия режим в Пловдив.

На язовир "Копринка" пък се проведе традиционния събор на русофилите. От ГЕРБ  заклеймиха датата и призоваха социалистите да не я отбелязват повече с "пищни тържества". 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино