Граждани пак се стичат към „Орлов мост" за горите

Граждани пак се стичат към „Орлов мост" за горите
В района на „Орлов мост" има засилено полицейско присъствие. В началото протестиращите са около 400 души, но продължават да идват още хора. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нов протест срещу промените в Закона за горите и Закона за физическото възпитание и спорта събира граждани на „Орлов мост".

Протестът е под надслов „Туристи, доброволци и любители на планината ЗА ГОРИТЕ!!! 5 ЮЛИ", предаде „Фокус".

Шествието ще тръгне от Орлов мост при езерото „Ариана", ще продължи по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" отдясно, Национален стадион „Васил Левски", моста на ул. „Граф Игнатиев", Попа, бул. „Васил Левски" към БСФС, Спортната палата, Министерство на физическото възпитание и спорта, Ректората и ще завърши пред парламента.

В района на „Орлов мост" има засилено полицейско присъствие. В началото протестиращите са около 400 души, но продължават да идват още хора.

По-рано в четвъртък Комисията по земеделие и гори прие промените в Закона за горите, но без спорната поправка, която позволяваше строежа на ски съоръжения без промяна на предназначението на горските площи.

Консенсусът между властта и екологичните организации беше постигнат след многократни срещи и преговори, последвали неколкократните блокади на „Орлов мост" от граждани, които започнаха на 13 юни.

В понеделник пък министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков увери, че „хижите ще си останат хижи", и обеща от ведомството да оттеглят предложението си хижите да могат да се дават чрез право на ползване на спортни дружества за срок от 20 години.

#Закон за горите #„Орлов мост"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници