ДСБ със свой вариант на Закона за горите

ДСБ със свой вариант на Закона за горите
Депутатът Иван Иванов обяви, че другата седмица ДСБ ще предложи нов вариант на Закона за горите. Снимка: ДСБ
A A+ A++ A

ДСБ ще предложи собствен вариант на Закона за горите, изготвен с помощта на експерти.

„От ДСБ чрез експертна група, която сме съставили, още следващата седмица ще внесем промени допълнително в Закона за горите, както може би и в други закони, които да гарантират, че подобни олигарси не могат да рекетират българските граждани“, заяви на брифинг в НС депутатът от ДСБ Иван Иванов, предаде БГНЕС.

„След като скандално беше оттеглен Законът за горите, който защитаваше корпоративните интереси на българските олигарси, отново са раздадени промени в този закон, но в него липсва най-важното – текстове, които да гарантират, че българските граждани могат безпрепятствено да използват инфраструктурата на българските планини, за да се придвижват из тях“, коментира Иванов.

„Типичен пример е „Витоша ски“, която лиши софиянци от възможността да използват планината в продължение на близо една година“, допълни депутатът.

„Чухме, че и следващата година могат да не работят лифтовете на Витоша. ДСБ считат, че един закон, за да защити интересите на българските граждани, каквото е неговото предназначение, а не интересите на определени олигарси, трябва да гарантира, че гражданите не могат да бъдат рекетирани от олигарси, които са собственици на планинска инфраструктура“, каза още Иванов.

#ДСБ #Закон за горите #Закона за горите #олигарси #Иван Иванов #депутат от ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"