Нови мерки за сигурност в Европа

Нови мерки за сигурност в Европа
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

вропейските власти отново се опитват да въведат нови мерки за сигурност, за да попречат на екстремистите да използват автомобили, ножове и други нискотехнологични оръжия при нападения срещу цивилните в центровете на градовете и край туристическите забележителности, предава Voice of America, цитирано от Агенция Фокус.
През август имаше две подобни атака: в Барселона превозното средство се вряза в пешеходци, а във финландския град Турку граждани бяха нападнати с нож. Това накара националните и местните власти на континента да преразгледат мерките за сигурност и да издигнат бетонни бариери, за да попречат на терористите да нападат цивилни.

Разходи и естетика

Анализаторите подчертават, че много от властите в градове не желаят да въвеждат „израелски тип“ мерки за сигурност, като също така голямо значение имат разходите и естетиката. „Ние не можем да напълним Барселона с ограничителни колчета“, отбеляза Хоаким Форн, който е вътрешен министър за автономния региона Каталония.
Въпреки това бавно, но сигурно след всяка атака, нежеланието за подобни мерки се изпарява. Производителите на колчета и бариери отбелязват, че през последните седмици се е повишил броят на поръчките.
Някои местни власти, например в британския град Бирмингам използват водни съоръжения и дървета, за да осигурят някаква защита.

#мерки за сигурност #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници