„Спартак“ Вн на 99 години!

„Спартак“ Вн на 99 години!
източник:wikipedia.bg
A A+ A++ A

Футболният „Спартак“ навършва днес 99 години. Клубът е основан на 28 август 1918 година.  Варненци са шампиони на България през далечната 1932 година.  Клубът може да се похвали също  две вицешампионски титли през 1931 и 1933 година. През 1929 година завършва на 3 място. През 1961 и 1983 година „Спартак“ е финалист за купата на България.
Клубът има куп национални играчи през годините, като най-много мачове с националната фланелка има Живко Господинов-39 и 6 реализирани гола. Илия Кирчев е изиграл най-много мачове с екипа на „Спартак“-286. Най-резултатен за варненци в А група в е Стефан Найденов със своите 56 гола, информира ДАРИК.


„Спартак“ има участия и в евротурнирите, като един от най-паметните двубои е домакинството срещу „Манчестър Юнайтед“ 1-2 в осминафиналите за КНК. Голът тогава за варненци реализира Румен Димов.

Междувременно днес Привържениците на "Спартак" Варна организират фотоизложба по повод 99-  годишнината варненския клуб. 


В 19:18 часа на входа на морската градина ще бъде отпразнуван 99- ият рожден ден на футболен клуб "СПАРТАК". Предвидени са различни изненади, фотоизложба, както и голям екран, на който ще бъдат прожектирани непоказвани досега кадри от мачове на отбора, както и всички познати славни моменти. Предвидена е изложба на фен артикули от различни периоди, в която могат да се включат всички желаещи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници