Съдят банковия обирджия от Благоевград

Съдят банковия обирджия от Благоевград
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Илия Илиев-Тарантулата, ограбил банковото гише в офиса на КАТ в областния център. /Дарик/
 
Криминално проявеният мъж направи удара през нощта на 25 април. Той счупил стъкло на гишето на офис на Централна кооперативна банка, намиращ се в сградата на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Благоевград (КАТ) на бул. "Св. Димитър Солунски" в града. След като проникнал вътре, той отнел метална каса, в която се съхранявали парични средства. Общата стойност на откраднатите вещи, в това число касата и сумата под формата на различни банкноти и монети, възлиза на 15 584,86 лв. и 3585 евро.
 
Деянието е извършено в условията на повторност, след като Илиев е бил осъждан за друга кражба и му е било наложено наказание „Пробация“ за срок от три години.
 
Предстои Благоевградският районен съд да насрочи заседание по делото.
 
Кражбата бе извършена буквално пред очите на дежурните полицаи от Второ районно управление, което се намира в непосредствена близост до сградата на КАТ. По-късно директорът на ОД МВР Николай Хаджиев наказа тримата униформени служители с порицание за шест месеца.

#КАТ #МВР #каса #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?