Италия и Испания в Киев: противници на терена, съюзници в политиката

Италия и Испания в Киев: противници на терена, съюзници в политиката
Марио Монти (вдясно) и Мариано Рахой (вляво) изразяват очакванията си за положително решение на съдебните дела срещу Юлия Тимошенко и други членове на предишното украинско правителство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерите на Италия и на Испания Марио Монти и Мариано Рахой се възползваха от гостуването си в Киев за финала на Евро 2012, за да упражнят натиск над властите в Украйна по въпроса за Юлия Тимошенко.

Двамата министър-председатели гледаха последния двубой на Европейското първенство по футбол, приключил с голяма и историческа победа на Испания над Италия, пишат италианските вестници „Кориере дела сера“, „Стампа“ и „Република“, цитирани от БТА.

В съвместно писмо на Марио Монти и Мариано Рахой, адресирано до президента на Украйна Виктор Янукович, те благодарят за сърдечния прием за националните отбори по футбол на Италия и Испания, както и на всички, които са участвали в организацията на голямото спортно събитие.

Двамата премиери твърдят, че са били много щастливи да присъстват на финала на шампионата в Киев и използват този повод да подчертаят, че Италия и Испания подкрепят европейските амбиции на Украйна.

В същото писмо обаче Марио Монти и Мариано Рахой изразяват очакванията си за положително решение на съдебните дела срещу Юлия Тимошенко и други членове на предишното украинско правителство.

Премиерите на Италия и Испания използват повода и да поискат разрешение за посещение при Юлия Тимошенко.

Тази визита обаче те няма да направят лично, а ще изпратят посланиците на Италия и Испания в Киев да се срещнат с бившата премиерка и опозиционна лидерка, която излежава 7-годишна присъда, се посочва също в писмото.

#Киев #Украйна #Евро 2012 #Испания #Италия #Мариано Рахой #Марио Монти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници