Саудитска Арабия купува и руско оръжие

Саудитска Арабия купува и руско оръжие
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Саудитска Арабия, която съвсем скоро, при посещението на Доналд Тръмп, сключи многомилиардна оръжейна сделка със САЩ, възнамерява да се сдобие и с руско оръжие. Според информация на "Комерсант", в момента Москва и Рияд водят преговори. Очаква се в крайна сметка да бъде сключена сделка на стойност 3.5 млрд. долара. Двете страни дори вече са подписали предварителен договор, съобщава шефът на руската държавна корпорация "Ростех" Сергей Чемезов, предаде бТВ.

Изискване на саудитската страна е на нейна територия да започне производство на автомати "Калашников” и да получи достъп до някои технологии. През последните 15 години Рияд е проявявал интерес към широк спектър руска военна продукция като хеликоптери Ми-35М, танкове Т-90, бронирани коли БМП-3, зенитни ракетни системи "Антей 2500" и С-400 "Триумф".

Според директора на "Ростех" саудитците са питали за оперативно-тактическия комплекс "Искандер". Чемезов обаче уточни по-рано, че той е в списъка с продукция, неподлежаща на износ, а Москва "няма намерение да прави изключение за тях". Дали ще се стигне до сделка, вероятно ще стане ясно до края на годината, когато крал Салман ал Сауд ще се срещне с Владимир Путин в Москва.

#Саудитска Арабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници