Румен Радев: Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска идентичност

Румен Радев: Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска идентичност
Източник: Youtube
A A+ A++ A

„Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска идентичност, дух и култура и да ги споделяте с полския народ. Вие сте живият мост между нашите два народа и лицето на България в Полша”. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представители на българската общност в Полша по време на неговото първо посещение в страната, предаде НОВА.

Радев е на работно посещение в Полша за участие в срещата на най-високо равнище на инициативата "Три морета", която обединява дванадесет държави от региона на Централна и Източна Европа, и в Глобалния форум, организиран от Атлантическия съвет.

Президентът запозна българите в Полша с целите на своето посещение и открои свързаността между двете държави в областите на инфраструктурата и икономиката като сфери, в които може да бъде постигнато още повече.

"Съвместното изграждане на инфраструктура и подобряването на дигиталната свързаност ще направят връзката между двата наши народа още по-лесна, по-бърза и по-удобна. Те ще генерират много по-голяма сигурност и просперитет за региона и за нашите две държави", заяви президентът.

"Предстои през следващата година България и Полша да честват 100-годишнината от установяването на дипломатическите си отношения. Повод за гордост е, че България и Полша, като съюзници в НАТО и партньори в Европейския съюз, могат да служат за пример за отлични отношения между две модерни европейски държави", заяви посланикът на България в Полша Емил Ялнъзов.

Държавният глава посети изложба, посветена на Апостола Васил Левски, в Българския културен институт във Варшава.

 

#Румен Радев #Полша #българи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници