Ратифициране на споразумението за заем от Банката за развитие

Ратифициране на споразумението за заем от Банката за развитие
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Депутатите окончателно ратифицира законопроекта на споразумението за заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, съобщава БГНЕС.

Със 116 гласа „за”, 58 – „против” и 8 въздържали се предложението бе прието на второ четене.

Размерът на заема е 200 млн. евро и ще се усвоява на траншове, които ще се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране и ще се придвижват по закона за държавния бюджет.

Заемът частично ще покрива българския принос към финансирането на инвестиционни проекти по програмите „Региони в растеж 2014-2020“, „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ и „Наука и образование за интелигентен растеж 2012-2020“.Рамковото споразумение е подписано от министъра на финансите на 21 декември 2016 г.

„Правителството крие от народните представители, че всъщност този заем отива за мигранти и разселване на лица. Уведомихте ли българския народ, че ще теглим такъв заем с такава цел? Откъде накъде ще поемаме заем от 200 млн. евро, за да осъществяваме политики на част от Европейския съюз, отречени от цяла Източна Европа, без България? Някой си мисли, че не четем целия договор, но много бърка”, коментира Румен Гечев от БСП.

#заем #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници