Борисов: Трайков беше най-голямата ми грешка

Борисов: Трайков беше най-голямата ми грешка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов заяви, че назначаването на Трайчо Трайков за министър на икономиката, енергетиката и туризма, е било най-голямата кадрова грешка, която е допуснал по време на мандата си.

„Сгреших с някои кадрови промени, а с други закъснях. И в икономиката, и в здравеопазването трябваше по-рано и по-енергично да действам. Делян Добрев трябваше от самото начало да го сложа като министър. Трайчо Трайков въобще не трябваше да го слагам на този пост. Идваха хора, казваха ми какви ли не работи за него, аз до края му имах доверие, но... и той показа, че не става. Трябваше много по-рано да го сменя. Това ми е голямата грешка", признава Борисов в интервю за списание „Биограф”.

„Доволен съм от управлението на страната. Никой не ме кара насила да го правя. Правя го с удоволствие, защото виждам резултат", посочва премиерът.

Той споделя, че е наясно какво го чака в деня, когато падне от власт.

„Не си правя илюзии, никой няма да бъде пощаден. Страшно е след като слезеш от власт. В България паднеш ли, е жестока работа. Ето най-пресният пример е Георги Първанов. Той изкара на повърхността всички тези хора, които сега са на върха в БСП, в най-тежкото време на БСП ги сложи на власт, накрая им направи коалиция, за да стане Сергей Станишев премиер", казва Борисов.

Премиерът споделя, че вече няма никакъв страх в живота си.

„То за кога? Лошото е да те утрепят млад", казва министър-председателят.

Бойко Борисов нарече „идиотщини и лъжи” публикациите в чуждата преса, в които се говори за съмнения, че премиерът е имал тъмно минало и връзки с подземния свят.

По темите извън властта Борисов споделя, че хъсът му винаги да е победител идвал от каратето, „иначе ядеш бой”. Пурите отказал още по Нова година.

Той за пореден път говори за самотата, която „зверски" му тежи, за липсата на приятели.

В това интервю обаче премиерът не споменава за мистериозната госпожица,която му била по-близка и щял „да си я прибере", когато свърши с държавната работа.

„Самотата ми помага. Мога да си работя по всяко време, без да се съобразявам с жена, деца, тъщи, лели, чичовци и т.н. Жената означава ангажимент. Аз нали виждам Цецо как е ангажиран. Жената иска внимание, жената обсебва с присъствието си, тя те разконцентрира. Жената до теб означава, че вечер трябва да си се прибрал, че в събота и в неделя трябва да й отделяш внимание. Човек има избор – или се посвещаваш 24 часа на нещо и успяваш, или си правиш и други работи. Цената на успеха е да се раздадеш, да си навсякъде по всяко време. Това руши връзките ми с всички. Празнотата е голяма. Част от живота ми мина, без да го видя”, споделя още Борисов.

Той за пореден път признава, че съжалява за раздялата си с Цветелина Бориславова.

„Аз съм сигурен, че и тя си ме обича още, а и аз храня най-добри чувства към нея. Но не беше честно, не беше правилно да я измъчвам. Благодаря й, че се раздели с мене като с приятел", казва Борисов.

За майката на дъщеря му Венета признава, че се е оженил много рано и са живели малко заедно.

„Оженихме се, защото беше бременна. Тогава такива неща не се допускаха. Майка и татко въобще не ни дадоха шанс да коментираме подобни теми... Но поне добра щерка имам", казва Борисов и добавя, че му се иска и около него да щъкат внуци.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Цветелина Бориславова #Георги Първанов #БСП #Делян Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"