Трима ало измамници от Ветрово са арестувани

Трима ало измамници от Ветрово са арестувани
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Tримата мъже, които бяха задържани при среднощната акция в Русе и Ветово преди седмица, са успели с телефонни измами да измъкнат от жертвите си около 20 000 лева и златни накити, пише НОВА.

Тримата задържани са жители на Ветово, добре познати са на полицията и са осъждани и преди. При претърсванията в техни имоти в Русе и Ветово са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, златни накити и значителна сума пари.

В процеса на разследването е установено, че само за няколко седмици - от 12 май до 4 юни те са извършили седем телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е използвана добре познатата схема „съдействие при задържане на телефонни измамници“. По първоначални данни те са успели да измъкнат от потърпевшите около 20 000 лева и златни накити.

Тримата вече са с обвинения и все още са в ареста. За миналата година във Ветово са задържани осем телефонни измамници. Някои от тях вече са с присъди. Други се разследват. За 2016 г. има 78 регистрирани телефонни измами само на територията на област Русе. Общо нанесените щети са за над 600 000 лева.

 

#измамници #телефон #заловени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници