И Сирия трупа войски по границата като Турция

И Сирия трупа войски по границата като Турция
Снимка от 28 юни, четвъртък, показва турски военен конвой, насочен към границата със Сирия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийски войски се струпват на 15 км от границата с Турция, обяви в петък отговорен представител на бунтовниците, окачествявайки този акт като „демонстрация на сила“.

В четвъртък турски медии съобщиха, че Турция е изпратила към границата със Сирия колона от военни автомобили и ракетна батарея земя-въздух, след като турски самолет бе свален от сирийската ПВО миналата седмица.

Приблизителният брой на сирийските сили е 2500 войници със 150 военни автомобила и танкове, посочи генерал Мустафа ал Шейх, председател на Върховния съвет на Свободната сирийска армия, воюваща срещу войските на режима в Дамаск.

Той уточни, че е получил тази информация от бунтовници на място, и добави, че по-голямата част от тези сили са разположени в околностите на северния град Алепо.

„Това е демонстрация на сила пред лицето на турците, които засилиха присъствието си на границата със Сирия след инцидента със сваления самолет“, посочи Ал Шейх, който е една от най-високопоставените фигури във въоръжената съпротива, цитиран от АФП и БГНЕС.

#Турция #Сирия #министър-председател на Турция #Реджеп Ердоган #свален самолет #бронетранспортьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници