Пречиствателна станция, която не пречиства отпадни води (ВИДЕО)

Пречиствателна станция, която не пречиства отпадни води (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Рибари от Великотърновско алармираха за пречиствателна станция, която не пречиства обходните води, пише НОВА. Излива ли се мръсна вода в река Янтра и има ли риск от екокатастрофа? 

Зрител на NOVA изпрати видео, на което се вижда как излишната утайка на пречиствателната станция се излива в дъждовна шахта, a оттам отива директно в река Янтра. За лошата миризма от станцията и мътна вода от месеци алармират и рибари. Проверка отвисоко дали през деня утайка се излива в дъждовните шахти. Видно е, че с помощта на помпа се изхвърля гъста каша в отводнителните шахти.

Екипът на NOVA подаде сигнал до Регионалната екоинспекция. След като видяха видеоматериала, се самосезираха. Станцията се управлява от ВиК - област Велико Търново. Освен утайката, има и отпадъци - отново от пречиствателната станция. По регламент отпадъците от пречистването трябва да се изхвърлят в регионалното депо за битови отпадъци.

Пречиства ли пречиствателната станция край Горна Оряховица отпадни води? Очаква се отговор от Министерството на околната среда.

 

#пречиствателна станция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници