Айтос подписва договор за нова пречиствателна станция

Айтос подписва договор за нова пречиствателна станция
Източник: Econ.bg
A A+ A++ A

 

До края на 2016 г. община Айтос ще има готовност да подпише с МОСВ договор за изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води. Безвъзмездната финансова помощ ще е по Оперативна програма „Околна среда“. Това стана ясно на среща между министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета на Айтос Васил Едрев, съобщиха от МОСВ, предаде БГНЕС.

„Тази инфраструктура е важна за всички – не само за опазването на околната среда, но и за здравето на хората. С толкова трудности се справихме за тези две години – преодоляхме проблемите след спирането на оперативната програма през 2013 г. Но въпреки трудностите Айтос ще има пречиствателна станция“, подчерта министър Василева.

Инвестицията е на стойност 19 млн. лв. Това е един от малките ранни проекти и ще се финансира по ОПОС 2014-2020 заедно с проектите на Приморско, Тутракан, Чирпан и Елхово. За целта са заделени общо 117 млн. лв.

Кметът на Айтос съобщи, че общината има готовност до 20 ноември да обяви тръжните процедури за възлагане на дейностите по строителството. „Айтоската общественост чака с нетърпение този проект, занемарен дълги години. Благодарение на екипа ви нещата ще се случат“, каза Васил Едрев.

„Когато дойдат големи инвеститори питат дали имаме пречиствателна станция и като кажем, че тепърва ще се строи, си тръгват. Но когато се работи в екип, нещата се получават“, отбеляза кметът. На 29 октомври Министерството на околната среда и водите поднови лиценза на зоологическата градина в Айтос, където в момента се отглеждат около 200 животни от 29 вида. 

#Айтос #МОСВ #пречиствателна станция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »