Жените пият по-често

Жените пият по-често
A A+ A++ A

Отминаха дните, когато жените пиеха по чаша вино на празници, защото съвременните дами са сериозен „питеен конкурент“ на мъжете.

Информацията за ползите и вредите от алкохола става все по-противоречива. И все пак фактите не могат да бъдат премълчани – жените са започнали да пият по-често от мъжете, предаде БГНЕС.

Преди 20 години представителките на нежния пол пиели 5,5 чаши алкохол седмично, сега цифрата се е увеличила на 8 чаши, а 20% от дамите изгълтват над 14 чаши за седем дни.

Всички знаем, че прекомерната употреба на алкохол е вредна за здравето и крие значителни рискове за чернодробни заболявания и рак. Но също така има твърдения, че умерените количества изпит алкохол носят ползи – намаляват „лошия“ холестерол в кръвта и предпазват от сърдечни проблеми. Наскоро датски изследователи откриха, че алкохолът не е вреден дори по време на бременност, ако е в малки количества.

В действителност спиртните напитки омайват жените много по-бързо. Това е доказано чрез научни експерименти, според които дамите губят по-бързо координацията си и ума си като цяло. И това е валидно независимо от ръста и теглото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници